Vepřová minutka na hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová minutka na hořčici
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 46819 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 556,5mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 11,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice kremžská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová minutka na hořčici postup přípravy receptu:
1 | Vepřové plátky z kýty nebo krkovice očistíme, mírně naklepeme paličkou, z obou stran lehce posolíme a popepříme. Nakonec je z každé strany potřeme silnější vrstvou kremžské hořčice. Připravíme pánev, do ní vlijeme olej, rozpálíme. Maso potřené hořčicí položíme na pánev, z obou stran rychle opečeme. |
Poznámka
Servírujeme s kolečky nakrájené syrové cibule a s chlebem, pokrájeným na krajíce.