Jednoduchý recept

Celozrnné těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46987

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
35 g Droždí sušené
500 g Mouka pšeničná celozrnná
60 g Mouka sójová plnotučná
1 dl Olej olivový
0,5 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 121kJ
18% Sacharidy 65 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 70 mg
29% Bílkoviny 16 g

Celozrnné těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a olej, přisypeme smíchané oba druhy mouky, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

2

Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro těsto a pekárnu zapneme.

4

Po ukončení programu přístroj vypneme, vyndáme formu a vyjmeme z ní těsto.

5

Na kynuté přílohové knedlíky z těsta vytvoříme dvě šišky, necháme je alespoň 10 minut kynout a pak uvaříme.

Poznámka

Doba hnětení - míchání a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny. Pokud chceme houskové přílohové knedlíky, pak do těsta přidáme kostičky suché housky nebo rohlíků, vytvoříme dvě šišky a uvaříme je. Na ovocné kynuté knedlíky těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrojíme z něj plátky podle velikosti ovoce. Naplníme je ovocem, zabalíme a uvaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept