Jednoduchý recept

Čínské masové tajemství

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47298

Ingredience

15 g Arašídy
2 kávová lžička Cukr krupice
150 g Jablka
100 g Kuřecí prsa
25 g Mouka pšeničná hladká
1,5 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 g Vepřová kýta
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 902kJ
4% Sacharidy 15 g
14% Tuky 11 g
14% Sodík 282 mg
28% Bílkoviny 16 g

Čínské masové tajemství postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

2

Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejně silné plátky jako maso.

3

V misce smícháme vodu, vajíčka a hladkou mouku, vytvoříme obalovací těstíčko. V něm obalíme plátky masa a jablek a osmažíme je postupně do bledého odstínu v pánvi na rozpáleném oleji. Nejdříve smažíme maso, pak jablka, osmažené vyndáváme z pánve. Když jsou všechny plátky osmažené, vložíme je zpátky do pánve, osmažíme do zlatova, vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje. V pánvi osmahneme arašídy.

4

V druhé pánvi připravíme omáčku. Nalijeme čtvrt litru vody a přivedeme ji k varu, pak přidáme cukr, sůl, sójovou omáčku a ocet. Nakonec přilijeme Solamyl rozmíchaný ve vodě. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne, pak do ní přisypeme opražené arašídy a ihned ji odstavíme z ohně. Měla by mít konzistenci i barvu medu - hustá, zlatavá, průhledná a mírně sladkokyselá.

5

Okapané osmažené plátky masa a jablek naskládáme na servírovací mísu nebo talíře, zalijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Typické čínské jídlo. Jablka je možné nahradit hruškami nebo ananasem. Postup přípravy zůstává stejný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept