Jednoduchý recept

Vepřové maso s koprem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47339

Ingredience

1 kávová lžička Kmín mletý
2 hrst Kopr čerstvý
1 kávová lžička Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 529kJ
1% Sacharidy 3 g
38% Tuky 28 g
25% Sodík 497 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřové maso s koprem postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.

2

V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet.

3

Kopr opláchneme, necháme okapat a krájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky.

4

V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme nakrájený kopr a směs za stálého míchání smažíme. Když kopr začne vadnout, přidáme sójovou omáčku, kmín a Vegetu. Směs stále mícháme, podle chuti přisypeme sůl a přilijeme ocet. Vše na závěr ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Velmi chutné a rychlé jídlo s menším množstvím šťávy. Kopr při této přípravě trochu změkne, ale má stále svěží zelenou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept