Rizoto z humra s hráškovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto z humra s hráškovým krémem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47437 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
200 g | Hrášek |
1200 g | Humr |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže jasmínová |
70 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
1 kávová lžička | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 349,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Hrášek, Humr, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže jasmínová, Smetana 16% (pochoutková), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto z humra s hráškovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Humra spaříme ve vroucí vodě, ve které jej následně 15 minut vaříme. Potom zchladíme ledovou vodou, necháme vychladnout a maso vyloupneme z krunýře. Maso z končetin nasekáme na drobné kousky, z ocasu vyjmeme střívko a klepeta necháme vcelku. |
2 | Do mixéru nasypeme hrášek, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Přilijeme smetanu a vše rozmixujeme na krém. |
3 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme vanilku a chilli. Lehce zamícháme a máslem potřeme humří maso. |
4 | Uvaříme rýži dle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejeme máslo a rýži v něm ještě dvě minuty restujeme. Přidáme nakrájené humří maso, pažitku a sůl s pepřem dle chuti. |
5 | Rizoto rozložíme na talíř, zalijeme hřáškovým krémem a posypeme parmezánem. |