Recept

Řízky zvané pšouky s bramboráčky a salátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 47459

Ingredience

Na bramboráky
6 ks Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Kmín drcený
1 špetka Koření Mleté maso
1 špetka Majoránka
50 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek
Na omáčku k masu
1 ks Bobkový list
5 ks Cibule
100 g Houby sušené
700 g Kosti vepřové
500 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Nové koření celé
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
8 ks Tvarůžky olomoucké malé
5 stroužek Česnek
Na salát
1 ks Citrony
4 ks Kiwi
1 polévková lžíce Med včelí
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát ledový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 819 kcal
Kilojoule 3 428kJ
13% Sacharidy 46 g
48% Tuky 36 g
68% Sodík 1 g
141% Bílkoviny 79 g

Řízky zvané pšouky s bramboráčky a salátem postup přípravy receptu:

1

Vepřové kosti posolíme. Oloupeme 5 stroužků česneku, nakrájíme je na plátky a obložíme jimi vepřové kosti v pekáči. Pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, pečeme.

2

Zatímco se kosti pečou, připravíme omáčku k masu: v kastrolu rozpálíme tuk a vložíme na něj cibuli, osmažíme. Přidáme bobkový list, nové koření, vše zalijeme vodou. Počkáme, až směs přijde k varu, poté do ní vložíme opečené vepřové kosti a necháme 30 minut vařit. Přisypeme hladkou moukou, čímž omáčkou zahustíme. Nakonec vše propasírujeme přes sítko. Sušené houby vložíme do menšího hrnku s vodou, necháme povařit.

3

Z brambor oškrábeme slupky a nastrouháme je na jemném struhadle. Vložíme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce, přisypeme kmín, sůl, koření do mletého masa, majoránku. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a přidáme k bramborům, 3 stroužky česneku prolisujeme a vmícháme do těsta na bramboráky. Těsto nabíráme sběračkou, na oleji smažíme placičky.

4

Na pánev vlijeme olej, rozpálíme ho. Kuřecí řízky lehce nařízneme, naklepeme paličkou na maso a po obou stranách zprudka opečeme. Přidáme k nim uvařené houby, ze kterých jsme slili vodu, omáčku k masu, špetku chilli, přilijeme smetanu. Na každý z kuřecích řízků položíme dva tvarůžky a ztlumíme oheň. Necháme na mírném plameni dojít, dokud tvarůžky nezměknou.

5

Připravíme salát: oloupeme kiwi a okurku. Kiwi pokrájíme na kousky, okurku nastrouháme, na nudličky rozkrájíme omytý ledový salát. Vše promícháme a nakonec přelijeme zálivkou, kterou si připravíme ze šťávy, vymačkané z jednoho citronu, lžíce medu, špetky soli a pepře.

6

Řízky zvané pšouky servírujeme s bramboráčky a salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept