Zapékané vepřové řízky se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané vepřové řízky se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 47566 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 130,5mg |
Draslík | 502,5mg |
Vláknina | 63,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané vepřové řízky se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. |
2 | Na teflonové pánvi na 1 lžíci oleje řízky opečeme po obou stranách a vyjmeme do zapékací mísy vymazané olejem. |
3 | Řízky poklademe plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem. Zakapeme zbylým olejem a v silně vyhřáté troubě zrpudka zapečeme. |
4 | Můžeme podávat s různě upravenými bramborami a čerstvou zeleninou. |