Jednoduchý recept

Srnčí maso s okurkami na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47583

Ingredience

500 g Brambory vařené
80 g Cibule
200 g Houby čerstvé
2 g Jalovec
30 g Jíška hotová tmavá
80 g Okurky nakládané
70 g Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
750 g Srnčí kýta
8 g Sůl
2 g Tymián sušený
300 ml Víno červené
2 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 276kJ
8% Sacharidy 29 g
26% Tuky 20 g
57% Sodík 1 g
89% Bílkoviny 50 g

Srnčí maso s okurkami na víně postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso z kýty nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, houby na plátky, kyselé okurky na kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, tymiánem, mletým zázvorem a osmažíme. Přisypeme cibuli, plátky hub, osmahneme, podlijeme červeným vínem a chvíli povaříme. Nyní zahustíme tmavou jíškou, přimícháme okurky, podusíme ještě pár minut a odstavíme.

3

Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept