Srnčí maso s okurkami na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso s okurkami na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47583 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
2 g | Jalovec |
30 g | Jíška hotová tmavá |
80 g | Okurky nakládané |
70 g | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
750 g | Srnčí kýta |
8 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
300 ml | Víno červené |
2 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 634,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 50,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Jíška hotová tmavá, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso s okurkami na víně postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso z kýty nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, houby na plátky, kyselé okurky na kostičky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, tymiánem, mletým zázvorem a osmažíme. Přisypeme cibuli, plátky hub, osmahneme, podlijeme červeným vínem a chvíli povaříme. Nyní zahustíme tmavou jíškou, přimícháme okurky, podusíme ještě pár minut a odstavíme. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme vařeným bramborem. |