Jednoduchý recept

Masový závitek se smetanovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47621

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Houby čerstvé
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
5 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 136kJ
9% Sacharidy 33 g
64% Tuky 48 g
11% Sodík 224 mg
82% Bílkoviny 46 g

Masový závitek se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vajíčka v misce rozšleháme, smetanu v hrnku metlou rozmícháme s moukou. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce podusíme nakrájené houby. Pak přidáme rozšlehaná vajíčka a mícháme, dokud směs zcela nezhoustne.

4

Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každou pak položíme plátek sýru a na něj rozprostřeme směs hub a vajec. Roštěnky zavineme a uzavřeme párátky nebo grilovacími jehlami.

5

V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak přidáme masové závitky a zprudka je opečeme ze všech stran. Zmírníme oheň, přilijeme vývar z Masoxu a přikryté dusíme doměkka. Během dušení závitky otáčíme, poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme masoxovým vývarem. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

6

Do šťávy v pánvi přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a za stálého míchání důkladně provaříme.

7

Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept