Angreštová omáčka s koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Angreštová omáčka s koriandrem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4776 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
150 g | Angrešt |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
300 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
100 g | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 261,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Česnek, Citrony, Hovězí vývar základní, Koriandr čerstvý, Paprika žlutá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO) nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Angreštová omáčka s koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Papriku nakrájíme na kostičky a společně s očištěným angreštem podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme rozetřený česnek a nasekaný koriandr, přilijeme víno a vývar a vaříme do mírného zhoustnutí. Ochutíme nastrouhanou kůrou a šťávou z půlky citronu. Vmícháme základní hnědou omáčku, dochutíme solí a pepřem. |
2 | Omáčka je vhodná k rybám, zejména k mořskému jazyku. |
Poznámka
Hnědou omáčku připravíme viz recept "Základní hnědá omáčka"