Jednoduchý recept

Kančí plátky s trnkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47997

Ingredience

600 g Brambory vařené
30 g Cukr krupice
2 g Jalovec
1000 g Kančí kýta
40 g Marmeláda rybízová
20 g Med včelí
40 g Máslo čerstvé
60 g Olej slunečnicový
4 g Pepř černý mletý
150 ml Pomerančová šťáva
20 g Solamyl
15 g Sůl
200 g Trnky
1 g Tymián sušený
6 stroužek Česnek
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 140kJ
12% Sacharidy 42 g
27% Tuky 20 g
61% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Kančí plátky s trnkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Odblaněnou kančí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, česnek prolisujeme, plátky masa okořeníme mletým jalovcem, tymiánem a potřeme česnekem. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme trnky, cukr, když začne cukr karamelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme rybízovou marmeládu a dusíme, až trnky změknou.

2

Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, osolíme, opepříme a dochutíme medem.

3

V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm uleželé plátky masa z obou stran. Maso upravíme na talíře, přelijeme trnkovou omáčkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept