Zaječí paštika s bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí paštika s bůčkem
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48074 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
60 g | Celer bulvový |
800 g | Chléb konzumní |
60 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
80 g | Mrkev kořen |
4 g | Nové koření celé |
5 g | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
300 g | Slanina vepřová |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
20 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
600 g | Vepřový bok |
1000 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 150,8mg |
Draslík | 416,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřový bok, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mrkev kořen, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí paštika s bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Zaječí předky, vepřový bůček s kostí nakrájíme na menší kusy, očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme nahrubo, polovinu slaniny na plátky, druhou polovinu na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Do pekáčku vložíme zaječí maso, vepřový bůček, cibuli, mrkev, celer, petržel, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme přibližně hodinu doměkka. Kostičky slaniny nasypeme na suchou rozpálenou pánev a ve vlastním tuku krátce orestujeme. Upečené maso obereme od kostí, z pekáčku vyndáme koření, maso se zeleninou a výpekem umeleme na masovém strojku. |
3 | Do mleté směsi přimícháme kostičky slaniny, žloutky, smetanu, citronovou šťávu a vypracujeme paštikové těsto. Formu na paštiky vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikovým těstem, zakryjeme alobalem. Formu vložíme do většího hrnce s trochou vody, hrnec zakryjeme poklicí a vaříme ve vodní lázni hodinu a půl. |
4 | Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem nebo pečivem. |