Jednoduchý recept

Hovězí plátky s rajčatovým dipem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48220

Ingredience

1 kg Hovězí svíčková
20 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
9 g Sůl
Na dip
40 ml Balsamico ocet
2 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
30 g Estragon
40 ml Hořčice
1 dl Kečup
40 ml Olej olivový extra panenský
30 g Petržel kudrnka
800 g Rajčata
1 ml Tabasco
40 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 837kJ
5% Sacharidy 19 g
21% Tuky 16 g
45% Sodík 907 mg
72% Bílkoviny 40 g

Hovězí plátky s rajčatovým dipem postup přípravy receptu:

1

Do mixéru vložíme nakrájená rajčata a cibuli, kečup, worcesterovou omáčku, tabasco, hořčici, sůl, citronovou šťávu, olej, ocet balsamico a vše rozmixujeme ne úplně dohladka.

2

Slabé plátky svíčkové lehce naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném olivovém oleji 2 minuty z každé strany, při otáčení vložíme kousek másla. Odložíme na nahřátý talíř, zakryjeme alobalem a necháme 10 minut v teple odpočinout. Zatím nadrobno nasekáme bylinky a vmícháme je do rajčatové omáčky.

3

Na talíř upravíme plátek masa a okolo naneseme hotový rajčatový dip.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept