Jednoduchý recept

Divoká kachna na bílém víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48229

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Brambory pečené
3 g Jalovec
1200 g Kachna divoká
4 g Kmín celý
25 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
20 ml Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý celý
100 g Slanina vepřová
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 744kJ
14% Sacharidy 50 g
31% Tuky 23 g
46% Sodík 926 mg
82% Bílkoviny 46 g

Divoká kachna na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu osolíme, okmínujeme, povrch kachny potřeme olejem, vložíme do máslem vymazaného pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, podlijeme vínem, vodou, okořeníme jalovcem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, celým pepřem, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení kachnu otáčíme a podléváme vínem.

2

Upečenou kachnu naporcujeme, doplníme pečeným bramborem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept