Jednoduchý recept

Hovězí maso na myslivecký způsob

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48448

Ingredience

1 g Bobkový list
500 g Cibule
1000 g Hovězí plec
500 ml Hovězí vývar základní
3 g Jalovec
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Nové koření celé
100 g Olej slunečnicový
2 g Pepř černý celý
5 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
20 g Sůl
1 g Tymián sušený
300 g Veka
100 ml Víno červené
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 803kJ
13% Sacharidy 46 g
37% Tuky 28 g
81% Sodík 2 g
93% Bílkoviny 52 g

Hovězí maso na myslivecký způsob postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso (nejlépe z plece) nakrájíme na menší kousky nebo plátky, osolíme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, kořenovou zeleninu, osmažíme do zlatova, přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, osolíme, podusíme ve vlastní šťávě, později podléváme po troškách vývarem, dusíme téměř do měkka. Necháme vydusit na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, podlijeme červeným vínem, vývarem, dochutíme polévkovým kořením maggi a dodusíme. Šťáva musí být přírodní, nesmí to být omáčka.

2

Maso se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept