Smažená kachní prsa s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kachní prsa s čočkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48653 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
800 g | Čočka sterilovaná |
1 ks | Jablka |
1 ks | Kachní prsa |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 48,2mg |
Draslík | 996,9mg |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Čočka sterilovaná, Jablka, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kachní prsa s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Čočku propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat, jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na kolečka. Jablko opláchneme, oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na kousky. |
2 | V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, osmahneme na něm nejdříve nakrájenou cibulku, poté přidáme jablka, zamícháme a směs krátce podusíme. |
3 | Do pánve vmícháme rajčatový protlak, zakysanou smetanu, přisypeme čočku, dochutíme muškátovým oříškem, skořicí, pepřem a solí, pod pokličkou 5 minut dusíme. Během dušení občas promícháme, uvařenou čočku ještě dochutíme octem a solí. |
4 | Kachní prsa omyjeme, osušíme, kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky, maso opepříme a osolíme. Ve druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a kachní prsa na něm smažíme (kůží nahoru) na středním ohni 15 minut. Potom maso obrátíme, dalších 15 minut ho smažíme položené kůží dolů. Usmažená prsíčka nakrájíme na plátky. |
5 | Čočku rozdělíme na servírovací talíře, na ni rozložíme nakrájené plátky do zlatova usmaženého kachního masa a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.