Jednoduchý recept

Masové ragú s artyčoky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48656

Ingredience

400 g Artyčoky sterilované
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 l Hovězí vývar základní
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
800 g Vepřová kýta
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 396kJ
5% Sacharidy 16 g
49% Tuky 37 g
28% Sodík 560 mg
78% Bílkoviny 44 g

Masové ragú s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, česnek a cibuli oloupeme, posekáme nahrubo. Artyčoky slijeme, necháme v sítu okapat. Polovinu rozmixujeme s nakrájenou cibulí a česnekem.

2

V hrnci rozpálíme olej, za stálého míchání na něm osmažíme ze všech stran kousky masa. Během smažení maso okořeníme tymiánem, opepříme, osolíme. Do hrnce poté přidáme rozmixovanou směs a ještě krátce smažíme. Přilijeme vývar, přidáme bobkový list, vše dochutíme citronovou šťávou. Ragú důkladně promícháme a vaříme přikryté pokličkou na středním ohni 30 minut. Po 10 minutách vaření přidáme zbylé artyčoky, během vaření občas zamícháme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept