Recept

Vepřová panenka obalená v slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 48665

Ingredience

200 g Anglická slanina
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová panenka
Houbové ragú
20 g Cibulka jarní
400 g Houby čerstvé
100 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
10 g Tymián čerstvý
50 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
Brambory
30 g Anglická slanina
400 g Brambory
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
3 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 107kJ
5% Sacharidy 19 g
80% Tuky 60 g
58% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Vepřová panenka obalená v slanině postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, posypeme solí, pepřem. Na pracovní plochu rozložíme plátky anglické slaniny, na ně položíme připravenou panenku, několik lístků tymiánu a zabalíme do plátku anglické slaniny. Obalenou panenku opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran. Opečenou přeložíme na malý pekáč a maso dopečeme v troubě při 150 stupňové teplotě, přibližně 30 minut. Hotové maso vytáhneme z trouby, necháme ho 3 - 4 minuty odpočinout, potom nakrájíme na plátky podle porcí.

2

Houbové ragú: Čerstvé houby očistíme, nakrájíme a zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Vložíme lístky tymiánu, osolíme, opepříme. Do měkkých hub přidáme máslo, jemně nakrájenou jarní cibulku, pokrájený česnek. Do surovin přilijeme víno, které necháme vyvařit. Vlijeme smetanu, necháme půlku svařit, nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať. Ještě jednou vše dochutíme podle vlastní chutě solí, pepřem, promícháme a směs stáhneme z ohně.

3

Příprava brambor: Z brambor odstraníme slupku, nakrájíme na větší kousky, omyjeme. Větší teflonovou pánev vyložíme plátky anglické slaniny, potom naskládáme připravené brambory, které osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Snížíme plamínek a na mírném ohni pokračujeme ve vaření přibližně 20 minut. Podle potřeby přilijeme vývar, vaříme dále až do změknutí brambor. Když je vývar téměř vyvařený a v pánvi zůstane jen tuk, brambory ještě opečeme do zlatova.

4

Připravíme si čtyři mělké talíře, na každý dáme plátky panenky, rozdělíme brambory, přidáme houbové ragú a jídlo servírujeme.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé. Každou porci můžeme ozdobit lístky petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept