Jehněčí kýta pečená na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta pečená na zelenině
Jehněčí kýta pečená na zelenině
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 kg | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 809,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta pečená na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů. Celer omyjeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Všechnu zeleninu vložíme do žáruvzdorné zapékací mísy, opepříme, osolíme a důkladně promícháme. |
3 | Petrželku a tymián opláchneme studenou vodou a okapané najemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu a nakrájené bylinky. |
4 | Jehněčí kýtu vcelku omyjeme a osušíme, opepříme, osolíme, potřeme ochuceným olejem a rozložíme na zeleninu v zapékací míse. |
5 | Maso na zelenině pečeme přibližně 1 hodinu v troubě, předehřáté na 180°C, v polovině pečení ho obrátíme. V případě potřeby přilijeme do mísy vodu. |
6 | Upečené maso necháme 10 minut odpočinout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou. |