Sýrová omeleta s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová omeleta s houbami
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49059 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
80 g | Houby čerstvé |
1 g | Kmín drcený |
20 g | Máslo čerstvé |
25 ml | Mléko polotučné |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
30 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 535,7mg |
Draslík | 590,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová omeleta s houbami postup přípravy receptu:
1 | Do misky rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky nalijeme do misky, z bílků vyšleháme sníh. Čedar nastrouháme na jemno, různé druhy hub očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Čedar přisypeme ke žloutkům, osolíme, opepříme, přilijeme mléko, metlou vyšleháme a přimícháme sníh z bílků. Plech pomažeme máslem, nalijeme na něj omeletu a v troubě krátce upečeme. Mezitím houby lehce orestujeme na másle, okmínujeme, osolíme a odstavíme. |
3 | Omeletu položíme na talíř, poklademe houbami a zavineme. Podáváme jako teplý předkrm. |