Taštičky s jelením masem a vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky s jelením masem a vinnou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49280 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 g | Jalovec |
250 g | Jelení kýta |
2 špetka | Kmín celý |
50 g | Krupice pšeničná |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Šalvěj sušená |
100 g | Slanina vepřová |
40 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 špetka | Tymián čerstvý |
7 ks | Vejce slepičí |
130 ml | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
20 ml | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 536,1mg |
Draslík | 687,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jelení kýta, Krupice pšeničná, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taštičky s jelením masem a vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso, slaninu, smetanu a jedno vejce rozmixujeme na kaši. Dochutíme solí, pepřem a přilijeme vodku. Vmícháme tymián, rozdrcený jalovec a kmín. |
2 | Mouku smícháme s krupicí, 5 vejci a olejem, vypracujeme těsto, které necháme 60 minut zabalené ve fólii odpočinout v chladu. |
3 | Houby namočíme do vroucí vody a necháme máčet 10 minut, poté slijeme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. |
4 | Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed dáme masovou náplň a překryjeme druhým kolečkem těsta. Lemy potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a dobře přitiskneme. Taštičky necháme vařit ve vroucí osolené vodě po dobu 10 minut. |
5 | Polovinu másla rozpálíme, přidáme houby a necháme dusit 10 minut, poté odstavíme. |
6 | Zbytek másla rozpálíme, přidáme cibuli, víno a necháme krátce povařit. Taštičky servírujeme posypané houbami a přelité omáčkou. |