Rynglový džem s rumem a citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rynglový džem s rumem a citronem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49443 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 kg | Cukr krystal |
2 polévková lžíce | Rum |
2 kg | Ryngle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 138g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 79,3mg |
Vláknina | 470,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ryngle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rynglový džem s rumem a citronem postup přípravy receptu:
1 | Zralé ryngle důkladně omyjeme a odstraníme pecky. Jednu polovinu umeleme na masovém mlýnku, přemístíme do kastrolu a rozvaříme. Přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do jeho rozpuštění. Zbylé ovoce nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu povaříme. Mezitím neustále mícháme. Odstavíme, přidáme rum a promícháme s první směsí. |
2 | Horký džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě. |