Jednoduchý recept

Polenta s restovanými houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 50031

Ingredience

40 ml Dolin - Vermouth
100 g Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Polenta
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 542kJ
17% Sacharidy 60 g
11% Tuky 8 g
63% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 14 g

Polenta s restovanými houbami postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme vodu k varu, ochutíme ji solí a postupně za stálého míchání vmícháváme polentu. Nepřestáváme míchat, dokud nezačne být polenta hustá. Po cca 5 minutách polentu nalijeme na plech a necháme vychladnout. Studenou nakrájíme na větší kusy a pět minut je grilujeme dozlatova na grilu (popřípadě můžeme upéct v troubě).

2

Zatímco se polenta griluje, pokrájíme žampiony a hlívy na drobné plátky. Na pánvi rozpálíme olej a houby začneme za stálého míchání restovat. Do pokrájených hub vmícháme lžičku oleje, prolisujeme do nich česnek, dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Houby zamícháme, zalijeme je vínem, přidáme zakysanou smetanu a opět důkladně promícháme.

3

Směs navršíme na grilovanou polentu a posypeme strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept