Jednoduchý recept

Žampiony plněné ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50573

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 g Chilli koření mleté
20 g Citronová kůra
40 ml Olej olivový extra panenský
5 g Oregano čerstvé
1 g Pepř černý mletý
100 g Ricotta
60 g Sýr Parmezán
3 g Sůl
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 893kJ
2% Sacharidy 6 g
22% Tuky 17 g
28% Sodík 558 mg
19% Bílkoviny 11 g

Žampiony plněné ricottou postup přípravy receptu:

1

Ze žampionů odlomíme nohy, klobouky namočíme v oleji, osolíme a opepříme. Do misky vložíme ricottu, přisypeme strouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, oregano, chilli koření a 2/3 strouhaného parmezánu. Důkladně promícháme, směsí naplníme žampiony, vyskládáme je na plech, náplň ještě posypeme zbytkem parmezánu, vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme asi 1/4 hodiny. Žampiony upravíme na servírovací talíř, bylinky posekáme najemno a přímo na talíři žampiony posypeme. Podáváme jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept