Jednoduchý recept

Tresčí filety v těstíčku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 50675

Ingredience

20 g Citronová kůra
115 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Olej olivový extra panenský
100 ml Olej slunečnicový
4 g Pepř černý mletý
250 ml Sodovka
20 g Sůl
800 g Treska aljašská
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 920kJ
6% Sacharidy 23 g
29% Tuky 21 g
105% Sodík 2 g
74% Bílkoviny 42 g

Tresčí filety v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Tresčí filety nasolíme, položíme na talíř a dáme do lednice uležet. Do misky nasypeme mouku, strouhanou citronovou kůru, přidáme žloutky, olivový olej a promícháme. Pomalu přilijeme sodovku a metlou stále mícháme, až vznikne hladké těstíčko. Rybu vyndáme z lednice, vodu, kterou ryba pustila, vylijeme, filety osušíme ubrouskem, nakrájíme na menší kousky, opepříme a poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej na 180 °C, kousky ryby namáčíme v těstíčku, vkládáme do pánve a smažíme dozlatova.

2

Na servírovací talíř s papírovými ubrousky upravíme kousky ryb a podáváme jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept