Zapečený siven se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený siven se smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50810 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibulka jarní |
20 ml | Citronová šťáva |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
50 g | Pórek |
800 g | Siven |
8 g | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Na omáčku | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
10 g | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
3 g | Pepř bílý |
20 g | Petržel - nať |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 256,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Sůl, Víno bílé, Česnek, Majoránka, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek, Siven, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený siven se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané siveny nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naskládáme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a pórkem, zalijeme vínem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut. |
2 | Zatím vyšleháme máslo do pěny, vmícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř, bylinky a koření. |
3 | Upečené ryby vyjmeme a uchováme v teple, výpek z ryb krátce povaříme a vmícháme ochucené máslo a smetanu. Krátce povaříme a hotovou omáčkou přelijeme upečené ryby. Ozdobíme snítkou petrželky. |