Houby s náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby s náplní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51104 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
3 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
100 g | Veka |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 14,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houby s náplní postup přípravy receptu:
1 | Z veky odřežeme kůrku. Střední část pokrájíme na malé kostičky a přelijeme horkým mlékem. |
2 | Šalotku a stroužek česneku oloupeme. Obojí nasekáme nadrobno. |
3 | Očistíme houby. Odřízneme z nich nožičky a posekáme je na drobné kousíčky. Klobouky si necháme zatím stranou. Šunku nakrájíme na malé kousky. |
4 | Předehřejeme si troubu na 200 °C. |
5 | Na pánev vlijeme 2 lžíce oleje a nasypeme na něj posekanou šalotku a česnek. Počkáme, dokud nezesklovatí, pak přidáme nadrobno posekané nožičky hub a kousky šunky. Opečeme. Přisypeme nasekanou petrželku a kostičky veky. Promícháme směs dohladka, osolíme ji a opepříme. |
6 | Trochou oleje vymažeme zapékací misku. Připravíme si odložené klobouky hub a vyplníme je přichystanou hmotou. Naskládáme do zapékací mísy a zasypeme je strouhankou. Navrch každé houby ještě dáme kousek másla. |
7 | Misku vložíme do trouby a 15 minut zapékáme. |