Rizoto s klobásou a tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s klobásou a tymiánem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51347 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
80 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
200 ml | Martini bianco |
70 g | Máslo čerstvé |
25 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže Arborio |
8 g | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
4 g | Tymián čerstvý |
1000 ml | Vývar slepičí |
Klobása s cibulí | |
---|---|
200 g | Cibule |
400 g | Klobása uzená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 27,6mg |
Draslík | 136,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martini bianco, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Vývar slepičí, Klobása uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s klobásou a tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a necháme vcelku. Kolečka klobásy vyskládáme vedle sebe na plech, přidáme celé cibule, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Plech vyndáme, klobásu oloupeme a slupku z ní vyhodíme. Maso z klobásy rozdrobíme, dvě třetiny cibule nakrájíme nadrobno, zbytek cibule nakrájíme na srpečky. |
2 | Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Přibližně v polovině vaření přimícháme drobnou cibuli a klobásu. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, lístky tymiánu, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. |
3 | Rizoto upravíme na talíře, obložíme srpečky pečené cibule a podáváme. |