Nádivka ze strouhané housky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka ze strouhané housky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 5172 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
5 ks | Mandle |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
87 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 153g |
---|---|
Cholesterol | 517,9mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 126g |
Vitamín A | 569,9mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 132,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka ze strouhané housky postup přípravy receptu:
1 | Ze žemlí odkrojíme kůrku a zbytek strouhané žemle navlhčíme mlékem. |
2 | V másle utřeme žloutky, osolíme, přimícháme navlhčené strouhané žemle, strouhané mandle a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. |