Smažené řízky ze srnčí kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené řízky ze srnčí kýty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52129 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
600 g | Srnčí kýta |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 95,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené řízky ze srnčí kýty postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. |
2 | Srnčí kýtu omyjeme studenou vodou, odstraníme z ní blány a naporcujeme jí na plátky, které naklepeme, potřeme utřeným česnekem a opepříme. Plátky masa pak postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a připravené obalené maso v něm z obou stran zvolna smažíme, až je měkké. |
4 | Srnčí řízky podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami. |