Jednoduchý recept

Sterilizovaný salát s houbami a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52524

Ingredience

700 g Cibule
1 kg Houby čerstvé
1 dl Ocet kvasný lihový
1 kg Paprikové lusky čerstvé
40 g Pikanta nálev
2 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
1 kg Zelí hlávkové bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 63 kcal
Kilojoule 265kJ
3% Sacharidy 12 g
1% Tuky 1 g
5% Sodík 103 mg
7% Bílkoviny 4 g

Sterilizovaný salát s houbami a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Lišky očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou, kam ještě přilijeme ocet. Přivedeme k varu a povaříme 8 minut. Potom houby scedíme, opět opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.

2

Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců, bílých žeber a nakrájíme na tenké proužky. Uvaříme je ve vroucí vodě 5 minut. Scedíme a také necháme okapat. Zelí hlávkové zbavíme poškozených listu, košťálu a spolu s oloupanou cibuli a česnekem nakrájíme na tenké proužky. Také povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.

3

Příprava nálevu: Do hrnce vlijeme vodu a podle návodu na sáčku uvaříme nálev.

4

Připravenou zeleninu a houby v misce smícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme a při 80 stupňu Celsia sterilizujeme 25 minut. Potom necháme vychladnout a a uskladníme na chladné místo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept