Jednoduchý recept

Povidla jihočeská

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52840

Ingredience

3 kg Cukr krupice
40 g Cukr vanilka
3 kg Hrušky
3 kg Jablka
1,5 dl Ocet vinný
3 kg Třešně
3 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 848 kcal
Kilojoule 3 547kJ
60% Sacharidy 217 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 14 mg
5% Bílkoviny 3 g

Povidla jihočeská postup přípravy receptu:

1

Jablka, hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Švestky a třešně omyjeme, odstraníme pecky. Ovoce dáme do hrnce, přilijeme ocet, dobře promícháme. Hrnec přiklopíme a necháme celou noc ovoce rozležet.

2

Hrnec postavíme na sporák a na mírném ohni za stálého míchání ovoce vaříme 30-40 minut. Následovně přisypeme cukr a vanilkový cukr. Promícháme a dále vaříme 10 minut, aby se rozpustil cukr.

3

Ještě horká povidla rozdělíme do skleniček a ihned zavíčkujeme. Obrátíme je víčky dolu, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Poznámka

Povidla použijeme jako náplň do ovocných knedlíků a na palačinky. Dokonce dobře chutnají na namazaném rohlíku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept