Kachní prsa se špenátem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa se špenátem a žampiony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 53114 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
15 g | Cukr třtinový |
600 g | Kachní prsa |
15 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko sójové |
15 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
500 g | Špenátový protlak mražený |
10 g | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 115,9mg |
Draslík | 995,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 253,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Mléko sójové, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa se špenátem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku vložíme částečně rozmražený špenát, osolíme, opepříme a velmi zvolna vaříme asi 20 minut, až se veškerá voda úplně odpaří. Přilijeme sojové mléko, promícháme a povaříme dohusta. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme celé mmenší žampiony a 1 minutu povaříme. Hrnec odstavíme a žampiony necháme v horké vodě ještě 10 minut dojít. Potom je scedíme a necháme okapat. |
2 | Kachní prsa nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, osmahneme, přisypeme hnědý cukr, zakápneme citronovou šťávou a mícháme, aby se maso obalilo v karamelu. |
3 | Kachní maso upravíme na talíře, doplníme špenátem, do kterého nastojato vmáčkneme žampiony. |
Poznámka
1