Mořská směs na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořská směs na grilu
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53443 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na sradinky | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Feferony |
100 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
20 g | Šalvěj čerstvá |
12 ks | Sardinka obecná |
2 špetka | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
Na krevety | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
125 ml | Olej olivový |
20 g | Oregano sušené |
50 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
Na okouníka mořského | |
50 g | Bazalka |
0,5 ks | Citrony |
400 g | Okouník mořský |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 524,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Česnek, Citrony, Oregano sušené, Sůl, Bazalka, Citrony, Okouník mořský, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardinka obecná, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Petržel - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořská směs na grilu postup přípravy receptu:
1 | Vykucháme sardinky, opláchneme je a osušíme. |
2 | Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, také očištěnou feferonku posekáme nadrobno. Česnek s feferonkou vmícháme do oleje, osolíme a opepříme. Vzniklou marinádou zalijeme sardinky a necháme v chladu 2 hodiny odležet. Přitom ryby několikrát otočíme. |
3 | Opláchneme a osušíme krevety. Oloupeme česnek a nasekáme najemno. Nadrobno posekáme také petržel a oregano, přidáme olej, sůl a citronovou šťávu. Marinádou přelijeme krevety a necháme 30 minut v chladu marinovat. |
4 | Mořského okouníka opláchneme a osušíme a rozkrojíme na 4 stejné kusy. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Oloupeme šalotky a nasekáme na kostičky, bazalku posekáme najemno. Také rajčata pokrájíme na kostičky. Promícháme. Větší kusy alobalu potřeme zlehka olejem a na každý položíme okouníka. Obložíme ho směsí rajčat a cibule a zabalíme do alobalu. |
5 | Připravíme si gril. Sardinky opékáme po každé straně 5 minut. Krevety opékáme 4 minuty na každé straně. Okouníka v alobalu 7 minut. Pak servírujeme. |