Rajčata zapečená s uzeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata zapečená s uzeninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5363 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
100 g | Salám jemný |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 359,7mg |
Draslík | 535,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Salám jemný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata zapečená s uzeninou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Vyrovnáme je do máslem vymazané zapékací misky a přidáme nakrájený salám. Osolíme a opepříme. |
2 | Zalijeme vejci rozkvedlanými s mlékem, moukou a nastrouhaným sýrem. |
3 | Dáme zapéci do mírně vyhřáté trouby na 20 minut. Po zapečení ozdobíme pokrm nakrájenou petrželovou natí. |
4 | Podáváme s bramborami. |