Vločkové lívance s paprikou, hruškami a bílou ředkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vločkové lívance s paprikou, hruškami a bílou ředkví
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53862 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 ks | Bazalka |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
30 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
2 ks | Hrušky |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Med včelí |
400 ml | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
50 g | Ovesné vločky |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Ředkev bílá |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 85,1mg |
Draslík | 478,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 629,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Cukr krupice, Droždí, Hrušky, Koriandr čerstvý, Med včelí, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Paprika červená, Ředkev bílá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vločkové lívance s paprikou, hruškami a bílou ředkví postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozdrobíme, smícháme se lžičkou cukru. Mléko mírně zahřejeme, dvě lžíce přidáme ke droždí, přisypeme třetinu mouky a připravíme řídký kvásek, na teplém místě necháme kynout cca 30 minut. |
2 | Ve zbylým mléce rozšleháme žloutky, ochutíme je špetkou soli. Vykynutý kvásek smícháme se zbytkem mouky a žloutky, důkladně promísíme. Zakryté utěrkou necháme těsto znovu kynout, po 30 minutách přisypeme ovesné vločky a několikrát prošleháme. Směs rozetřeme po naběračkách na olejem vymazanou pánev, při střední teplotě pečeme po obou stranách. |
3 | Bazalku omyjeme, lístky otrháme, odstraníme tvrdší středy a naskládáme je na sebe, pokrájíme na velmi tenké proužky. Ředkev očistíme, oškrábeme, nakrájíme na plátky, ty ještě znovu překrojíme, aby vznikly klínky. Z oloupaných hrušek odstraníme jádřince, nakrájíme je také na klínky. Papriku opláchneme, rozpůlíme, vydlabeme střed i semínka, pokrájíme na hrubší nudličky, vše promícháme, ochutíme solí. |
4 | Na přeliv použijeme koriandr, jeho lístky spaříme vroucí vodou a nasekáme na jemno. Přidáme smetanu, med, citronovou šťávu, ořechový olej, měkký tvaroh, osolíme a opepříme dle chuti. Pomocí ponorného mixéru dohladka rozmixujeme. |
5 | Na střed každého talíře položíme lívanec, na jednu jeho stranu navrstvíme hruškovo-zeleninovou směs a doplníme lžící koriandrové omáčky. Lívanec přehneme, dozdobíme lístkem bazalky a zbylou omáčkou. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.