Vepřová pečeně podávaná po toskánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně podávaná po toskánsku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54085 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Oregano čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
50 g | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Šalvěj čerstvá |
2 špetka | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
1 kg | Vepřová pečeně |
100 g | Vepřový bok |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová pečeně, Vepřový bok, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně podávaná po toskánsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Bylinky, tedy petrželku, bazalku, oregano, tymián, rozmarýn a šalvěj nasekáme najemno a přidáme k česneku a cibuli. Přidáme olej a promícháme. |
2 | Předehřejeme troubu na 200 °C. |
3 | Vepřovou pečeni osolíme, opepříme a potřeme směsí oleje a bylin. Maso obložíme na plátky nakrájeným bůčkem a svážeme do rolády. |
4 | Položíme roládu na rošt a dospod dáme hluboký plech. Pečeme 30 minut, potom přelijeme bílým vínem, ztlumíme teplotu na 160 °C a ještě hodinu dopékáme. |
5 | Měkké maso vyndáme, necháme chvíli odpočinout a pokrájíme na plátky. Na talíři zalijeme vypečenou šťávou. Nesmíme maso péct příliš dlouho, jinak se vysuší. |
Poznámka
Pečeni můžeme podávat i studenou.