Ravioly z červené řepy a kozího sýra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioly z červené řepy a kozího sýra
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5431 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Červená řepa |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
60 g | Med včelí |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
60 g | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
100 ml | Olej olivový |
1 hrst | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr kozí |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 19,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cukr krupice, Med včelí, Oříšky piniové, Sůl, Sýr kozí, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioly z červené řepy a kozího sýra postup přípravy receptu:
1 | Nejprve očistíme řepu a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Poté svaříme ocet se solí a cukrem, přidáme med, tymián, olivový olej a vyšleháme do jemného krému. Smícháme jej s řepou, uzavřeme do pytlíku a necháme marinovat nejméně 12hodin. |
3 | Rozmícháme kozí sýr s mlékem, ochutíme solí a pepřem. Vždy na jeden plátek marinované řepy dáme lžičku ochuceného sýra a zakryjeme druhým plátkem řepy. |
4 | Rozdělíme na talíře, přelijeme dresinkem z červeného vína, posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky, případně salátem a podáváme. |