Jednoduchý recept

Italské ravioly podávané s omáčkou z rajčat

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54589

Ingredience

Na těsto
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Vejce slepičí
Na náplň
10 ks Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cuketa
2 polévková lžíce Hrášek
1 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
60 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
200 g Tvaroh jemný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na omáčku
125 ml Masový vývar
3 polévková lžíce Olej olivový
700 g Rajčata
20 g Rozmarýn čerstvý
50 g Sýr Parmezán
20 g Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 825 kcal
Kilojoule 3 451kJ
26% Sacharidy 93 g
42% Tuky 31 g
43% Sodík 851 mg
76% Bílkoviny 43 g

Italské ravioly podávané s omáčkou z rajčat postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme mouku, vejce a olej. Postupně ze všeho vypracujeme tužší nudlové těsto. Zabalíme do utěrky a necháme 20 minut odpočinout.

2

Omyjeme zeleninu. Papriku rozkrojíme na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme ji na kostičky. Řapíkatý celer rozkrájíme na kousky. Cuketu a oškrábanou mrkev také pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo vložíme na něj kousky zeleniny a přidáme hrášek. 5 minut dusíme a nakonec osolíme. Necháme vychladnout.

3

V misce utřeme tvaroh se žloutkem. Vmícháme zeleninu a nadrobno nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný parmezán.

4

Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku a pokrájíme je na kostičky.

5

Na pánev vlijeme olej a rozpálíme. Oloupeme česnek a vložíme na olej. Přidáme pokrájená rajčata, najemno nasekaný rozmarýn a tymián. Zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.

6

Na dvě části rozdělíme nudlové těsto. Z každé části těsta vyválíme plát silný asi 2 milimetry. Na jeden plát klademe s odstupem asi 4 centimetrů malé kopečky zeleniny. Pak na něj přiložíme druhý plát a kolem náplně přitiskneme. Rádýlkem krájíme vyplněné čtverečky. Jejich okraje by měly být pevně přitisknuté k sobě.

7

Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Ravioly v ní vaříme asi 5 minut.

8

Podáváme přelité omáčkou a posypané nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept