Polévka italská zeleninová s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka italská zeleninová s fazolemi
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54949 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Bazalka |
2 ks | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
100 g | Fazole bílé |
100 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Feferony |
0,5 ks | Fenykl sladký - hlíza |
100 g | Hrášek |
1 ks | Kapusta hlávková |
1,5 l | Masový vývar |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
150 g | Slanina vepřová |
100 g | Špagety |
2 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 361,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazole bílé, Fazolové lusky zelené, Feferony, Hrášek, Kapusta hlávková, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Masový vývar, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka italská zeleninová s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočíme do studené vody fazole, aby nabobtnaly a změkly. |
2 | Všechny druhy zeleniny omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a odstraníme z nich slupku a semínka. Z kapusty použijeme jenom asi 5 listů, z celeru 2 řapíky. |
3 | Slaninu pokrájíme na kostičky. |
4 | Připravíme velký hrnec, do kterého vlijeme olej a rozpálíme. Necháme na oleji zesklovatět slaninu, pak přidáme nasekanou cibuli a česnek. Necháme zesklovatět a přihodíme všechnu pokrájenou zeleninu kromě rajčat. Počkáme, dokud se zelenina neopeče a nezačne vonět. Pak ji zalijeme vývarem. Polévku opepříme a přidáme k ní drcenou feferonku. Přikryjeme poklicí a 1 hodinu vaříme. |
5 | Do polévky přidáme na kostičky pokrájená rajčata a polovinu nadrobno nasekané bazalky a petrželky. Vsypeme do polévky i na kousky rozlámané špagety. Osolíme a 15 minut vaříme. |
6 | Nakonec přidáme zbytek nadrobno nasekaných bylinek a podáváme. |
7 | Před podáváním ještě posypeme nastrouhaným parmezánem. |