Špaldový salát s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špaldový salát s tofu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5517 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Ořechy burské pražené |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Provensálské koření |
150 g | Pšenice Špalda |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr sójový - Tofu |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 324,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Okurka salátová, Ořechy burské pražené, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Provensálské koření, Pšenice Špalda, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špaldový salát s tofu postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si špaldu, vaříme 30 minut pod pokličkou se špetkou soli, ale nemícháme. |
2 | Nakrájíme tofu, papriky, rajčata a okurku na kostičky. |
3 | K zelenině s tofu přidáme oříšky a uvařenou špaldu. |
4 | Ochutíme zálivkou z olivového oleje smíchaného s provensálským kořením, citronovou šťávou a špetkou soli. |