Marmeláda z cibule a rozinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda z cibule a rozinek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55307 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
5 g | Badyán |
20 g | Bazalka |
500 g | Cibule |
60 g | Cukr třtinový |
20 g | Estragon |
5 g | Fenykl obecný |
5 g | Hřebíček |
25 ml | Koňak |
200 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rozinky bílé |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
20 g | Saturejka |
5 g | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 216,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Cukr třtinový, Estragon, Fenykl obecný, Hřebíček, Rozmarýn čerstvý, Saturejka, Skořice mletá, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marmeláda z cibule a rozinek postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobno, rozmarýn, tymián, bazalku, saturejku a estragon posekáme na jemno. Do hrnce nasypeme cibuli, zalijeme olejem, vodou, přidáme mletou skořici, hřebíček, badyán, fenykl, pepř, sůl a vaříme 30 minut. Nyní přidáme světlé rozinky, cukr, nasekané bylinky, zakápneme koňakem a vaříme dalších 30 minut. |
2 | Cibule by měla být zcela rozvařená. Takto připravenou marmeládu používáme k pečené zvěřině. Skladujeme v lednici. |
Poznámka
Servírujeme studené.