Lososové filety s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososové filety s ředkvičkami
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55361 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Citronová šťáva |
800 g | Losos - filety |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Ocet jablečný |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
300 g | Ředkvička |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 119,0mg |
Draslík | 848,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Losos - filety, Ocet jablečný, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososové filety s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Do misky nalijeme panenský olej, jablečný ocet, přidáme špetku soli a důkladně promícháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme filety nejdříve kůží dolů a smažíme z obou stran do zlatova. Filety vyjmeme, do výpeku přisypeme ředkvičky a osmahneme. |
3 | Na talíře upravíme filety, doplníme ředkvičkami a přelijeme zálivkou. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.