Orecchiette s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orecchiette s čočkou
Orecchiette s čočkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 55431 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Čočka jedlá |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
10 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Orecchiette |
80 ml | Víno bílé |
6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 700,1mg |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orecchiette s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Čočku, kterou jsme nechali namočenou přes noc, odložíme zatím stranou. Vezmeme 2 řapíky celeru, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Oloupeme česnek a cibuli. Slaninu s cibulí pokrájíme na kostičky. |
2 | Ve středně velkém hrnci rozpálíme polévkovou lžíci oleje a při mírné teplotě na něm osmahneme slaninu, poté přidáme cibuli s plátky celeru a necháme zesklovatět. Krátce dusíme, přidáme čočku i s vodou. Ochutíme prolisovaným česnek, přilijeme víno, okořeníme solí a pepřem, podle potřeby dolijeme vodou, aby směs připomínala spíše polévku. Čočku vaříme zhruba 30 - 40 minut. |
3 | Mezitím omyjeme zbytek celeru, nakrájíme ho na plátky a nať jemně nasekáme. Plátky celeru spolu s těstovinami vsypeme do čočky a vaříme 8 - 10 minut. Přidáme zbývající olivový olej, podle chutí dokořeníme solí a pepřem, rozdělíme na talíře a posypeme natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pokrm je poměrně sytý.