Zapečená tykev s mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená tykev s mlékem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55809 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
150 g | Cibule |
200 ml | Mléko polotučné |
35 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
600 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 18,6mg |
Draslík | 514,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 457,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená tykev s mlékem postup přípravy receptu:
1 | Tykev oloupeme, vybereme semínka a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Chlebovou střídku natrháme na menší kousky, vložíme do misky, zalijeme mlékem a necháme chvíli nasáknout. V pekáčku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme do světle žluté barvy. Mimo oheň přidáme tykev, střídku s mlékem, posypeme strouhankou, strouhaným Parmezánem, podle chuti osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. |
2 | Zapečenou tykev rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.