Mleté kapří řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté kapří řízky
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55919 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kg | Kapr obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
200 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 293,6mg |
Draslík | 657,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté kapří řízky postup přípravy receptu:
1 | Z kapra stáhneme kůži, omyjeme jej, vykostíme a umeleme s cibulí. |
2 | Přidáme mouku, vejce a rozpuštěné máslo, hmotu osolíme, opepříme, dobře promícháme, vytvoříme váleček, který dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout. |
3 | Z válečku vytvoříme 6 úhledných řízků, které osmažíme na oleji. |
4 | Podáváme teplé i studené. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ těsta. Řízky můžeme také před smažením obalovat v těstíčku.