Zálivka s estragonem pro alergiky na vejce, lepek a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka s estragonem pro alergiky na vejce, lepek a ořechy
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56078 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
75 g | Estragon |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 608,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Cukr moučkový, Estragon, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka s estragonem pro alergiky na vejce, lepek a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si čistou sklenici se šroubovacím víkem. |
2 | Do sklenice vlijeme olej, přidáme oloupaný a rozdrcený stroužek česneku, moučkový cukr, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu vymačkanou z jednoho citronu, nadrobno nasekaný čerstvý estragon, smetanu. Osolíme a opepříme. |
3 | Sklenici zašroubujeme a pořádně protřeseme, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Potom necháme minimálně hodinu odležet v chladu. V ledničce vydrží až týden. |