Hejk zapečený s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hejk zapečený s rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 56931 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
800 g | Hejk |
50 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
50 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 307,1mg |
Draslík | 473,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 430,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata loupaná (konzervovaná), Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hejk nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hejk zapečený s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata pokrájíme, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. |
2 | V pekáčku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme rajčata, petrželku, česnek a promícháme. Filety z hejka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a vyskládáme do pekáčku na rajčata. Posypeme strouhankou, zalijeme rozkvedlanými vejci, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi čtvrt hodiny. |
3 | Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.