Jehněčí maso s olivami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s olivami a zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57205 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 ml | Balsamico ocet |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
600 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jehněčí plec |
30 g | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
100 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
15 g | Šalvěj čerstvá |
8 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 809,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí plec, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s olivami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso z jehněčí plece nakrájíme na větší kousky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, rajčata scedíme a trochu pokrájíme, olivy rozpůlíme a vypeckujeme, česnek prolisujeme. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, česnek, papriky, zakápneme octem, ochutíme bobkovým listem, posekanou šalvějí, tymiánem, a dusíme doměkka. Pár minut před koncem dušení přimícháme olivy. |